Incus is Latijn voor "aambeeld" en is het bedrijf van Bertus en Margriet Hidding.

Metaalkunst
Bertus werkt het liefst met ijzer, cortenstaal en hout. Geboeid door natuurlijke vormen, maakt hij objecten voor binnen en buiten. Vaak zijn ze niet alleen mooi om te zien, maar kunnen ze uitstekend gebruikt worden, bijvoorbeeld als bank, hek of toegangspoort.

Foto's
Daarnaast houdt hij zich bezig met een alternatieve manier van landschapsfotografie. Hij zoekt naar beelden die, als ze uit hun context gehaald worden, nieuwe werelden lijken te vormen. Daardoor ontstaan raadselachtige beelden waarin de kijker zich afvraagt waar hij naar kijkt. Werelden die herkenbaar lijken, maar toch vreemd zijn.

Keramiek
Margriet maakt objecten van keramiek, waarbij ze probeert in de breekbaarheid van het materiaal iets te laten zien van de kwetsbaarheid van het leven zelf. Soms zijn het schalen die op zichzelf staan, maar vaak ook (tuin-)objecten die een metalen drager nodig hebben. Met name de combinatie van beide materialen geeft een boeiend resultaat.

Gedichten
Daarnaast schrijft ze gedichten waarin ze woorden geeft aan het mysterie dat het leven vaak is. Zoekend naar de wereld achter wat voor ogen is. Regelmatig kunt u hier een nieuw gedicht lezen.